Siirry sisältöön
GYS Powerduction 10R induktiokuumennin 1,2 kW

Induktiokuumennin

AIT ja Gys induktiokuumentimet ammattikäyttöön

Induktiokuumennin on yleistynyt korjaamokäytössä ja korvannut pitkälti vanhanaikaisen liekillä lämmittämisen.

Induktiokuumennus on nopea ja nykyaikainen tapa kuumentaa metalleja tarkkaan rajatulla alueella, liekittömästi ja ilman kosketusta.

Induktiolämmitin on hyödyllinen väline esimerkiksi juuttuneiden komponenttien irrottamiseen, oikaisuun, ahdistussovitteisten liitosten irrottamiseen ja asentamiseen, pinnoitteiden poistamiseen, karkaisuun, päästämiseen, hehkutukseen, hitsaukseen, hitsauksen esilämmitykseen sekä vaikkapa juottamiseen.

Valikoimamme kattaa kuumentimet kokoluokassa 1,2 kW - 23 kW.

Laitteiston teho määräytyy suoritettavien töiden perusteella. On hyvä määritellä minkä tyyppisiä töitä koneella on tarkoitus suorittaa ja minkä kokoisia kuumennettavat kappaleet ovat.

Liian pienitehoista konetta käytettäessä menetetään induktiokuumennuksen suurin hyöty, eli tarkkuus ja nopeus. Pienellä koneella kuumennus kestää kauan, jonka vuoksi lämpö ehtii levitä ympäristöön aiheuttaen ongelmia. Myös kuumennuspäät vaurioituvat helposti liian pitkässä yhtäjaksoisessa käytössä.

Autokorjaamo- ja kolarikorjauskäyttöön riittävät yleensä 1,2 – 5 kW tehoiset kuumentimet. Pienimmät, 1,2 – 3,5 kW laitteet ovat kannettavia koneita, niiden lämmityskaapelit ovat suhteellisen lyhyitä ja varustevalikoima suunnattu tehon mahdollistamiin töihin. 3,5 kW ylöspäin, laitteet ovat yleensä laitevaunussa ja ne ovat nestejäähdytteisiä.

Raskaan kaluston töissä käsiteltävät osat ja kappaleet ovat isompia ja perusirrotustöiden lisäksi kuumentimia käytetään myös muun tyyppisissä töissä, joten laitteelta vaaditaan tehoa. Yleisimmät laitteet ovat teholtaan 11 – 21 kW. Laitteet ovat aina nestejäähdytteisiä ja ne on asennettu liikuteltavaan vaunuun.

Useimmissa laitteissa käytetään pitkiä lämmityskaapeleita, jonka takia käsittelyn helpottamiseksi kaapeli on varustettu kääntyvällä kaapelipuomilla

Autamme mielellämme oikean kuumentimen valinnassa. Ota yhteyttä myyntiimme.

myynti@suomentyokalu.fi

18 sisältöä